Αρχική ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Απαντήσεις που θα θέλατε να γνωρίζετε

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

PDFΕκτύπωσηE-mail

Εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις των πιο συχνών ερωτήσεων. Για οποιαδήποτε άλλη απορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι είναι το υλικό Αλουμίνιο ;

Τι είναι το υλικό Αλουμίνιο ;
Το αλουμίνιο ή αργίλιο είναι το τρίτο κατά σειρά στοιχείο μετά το οξυγόνο και το πυρίτιο που συναντάται στον φλοιό της γης. Το αλουμίνιο προέρχεται από το ορυκτό βωξίτηςπου μετά από την εξόρυξή του μετατρέπεται σε αλουμίνα και στην συνέχεια με ηλεκτρόλυση μετατρέπεται σε αλουμίνιο.

Η δυνατότητά του αλουμινίου να είναι πρακτικά αδιάβρωτο από τους καιρικούς παράγοντες, το καθιστούν κατάλληλο υλικό ιδιαίτερα για κατασκευαστικές ανάγκες.

(Πηγή:E.E.A)

 

Γιατί να επιλέξετε κουφώματα αλουμινίου ;

Γιατί να επιλέξετε κουφώματα αλουμινίου ;

Το αλουμίνιο είναι σήμερα το πλέον ιδανικό υλικό για οικοδομικές εφαρμογές και αποτελεί τη βασική ύλη κατασκευής κουφωμάτων, αφού προτιμάται από το 75% των καταναλωτών. Το αλουμίνιο είναι μη τοξικό, φιλικό προς το περιβάλλον και 100% ανακυκλώσιμο. Έχει πολύ μεγάλη αντοχή, τόσο στη χρήση, όσο και στο πέρασμα του χρόνου. Πρόκειται για υλικό υψηλής αισθητικής, προς χρήση τόσο σε μοντέρνες, όσο και σε παραδοσιακές κατασκευές.

 

Ποιά είναι τα κριτήρια επιλογής του σωστού τύπου κουφώματος ;

Ποιά είναι τα κριτήρια επιλογής του σωστού τύπου κουφώματος ;

Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο και το είδος ανοίγματος του κουφώματος (ανοιγόμενα, συρόμενα, με Θερμοδιακοπή ή απλά.), ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος σας και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να ληφθούν οπωσδήποτε υπ' όψιν οι κλιματολογικές συνθήκες (υπάρχουν συγκεκριμένοι δείκτες που μετρούν την απόδοση των κουφωμάτων σε συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες).

Επιλογή των κατάλληλων εξαρτημάτων, καθώς επηρεάζουν την απόδοση και λειτουργία του κουφώματος. Επιλογή των κατάλληλων υαλοπινάκων, καθώς επηρεάζουν την απώλεια ενέργειας και το εισερχόμενο φως.

Να διασφαλισθεί η αρμονική συνεργασία ανάμεσα στον αρχιτέκτονα, τον μηχανικό και τον αλουμινο-κατασκευαστή.

Ειδικότερα:

 • Ο αλουμινοκατασκευαστής θα πρέπει να γνωρίζει όλη την γκάμα των προφίλ, καθώς και τις δυνατότητες αυτών.

 • Να δίνει λύσεις και να προτείνει την κατάλληλη κατασκευή για κάθε περίπτωση.

 • Να κατασκευάζει και να τοποθετεί την κατάλληλη ψευτόκασα ανάλογα με τον τύπο του κουφώματος.

 • Να υπολογίζει πάντοτε έναν αέρα μεταξύ ψευτόκασας και κουφώματος της τάξεως των 2,5 έως 3mm από κάθε πλευρά (λαμβάνοντας υπόψη το περιμετρικό λάστιχο θερμοδιακοπής), διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την εύκολη τοποθέτηση και ευθυγράμμιση του κουφώματος και παράλληλα την καλύτερη μόνωση με την εισχώρηση στο εσωτερικό του κενού της αρμόκολλας, από ότι αν τοποθετηθεί μόνο επιφανειακά.

 • Να κόβει και να χαντρώνει σωστά τα προφίλ και να τα προστατεύει στα σημεία τομής με αντιδιαβρωτικά υλικά.

 • Να τοποθετεί αρμόκολλα στα φάλτσα των προφίλ κατά την συναρμογή, έτσι ώστε να δημιουργεί στεγανά και να οδηγεί το νερό στο εξωτερικό μέρος του κουφώματος δια μέσου των νεροχυτών.

 • Επίσης, να τοποθετεί σιλικόνη στο κάτω μέρος του κουφώματος, μεταξύ κάσας και μαρμάρου κατά την τοποθέτησή του, έτσι ώστε να εμποδίζει την είσοδο νερού στο εσωτερικό μέρος του κτιρίου.

 • Να δημιουργεί πάντα τους απαραίτητους νεροχύτες με βάση την περιοχή και θέση του κουφώματος.

 • Να χρησιμοποιεί πάντα τα σωστά εξαρτήματα που αναφέρονται στους καταλόγους.

 • Να δίνει περισσότερη προσοχή στα λάστιχα στεγανοποίησης ζητώντας να είναι από E.P.D.M.

 • Να τακάρει σωστά τους υαλοπίνακες για την αποφυγή κρεμάσματος της κατασκευής.

 • Να ζητά τη βοήθεια των τεχνικών της EUROPA στην περίπτωση μιας δύσκολης κατασκευής για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων.

 

Ποιά είναι τα κριτήρια για την πιστοποίηση των κατασκευαστών EUROPA ;

Ποιά είναι τα κριτήρια για την πιστοποίηση των κατασκευαστών EUROPA ;

Η EUROPA στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των καταναλωτών, αξιολογεί και πιστοποιεί τους καλύτερους κατασκευαστές, προκειμένου να μπορείτε να επιλέξετε με μεγαλύτερη ευκολία τον δικό σας συνεργάτη. Η αξιολόγηση γίνεται βάσει αντικειμενικών και συγκεκριμένων προδιαγραφών χώρου, εξοπλισμού και ποιότητας κατασκευής και τοποθέτησης που πρέπει να πληρεί ο εκάστοτε κατασκευαστής. Το πιστοποιητικό που χορηγεί η EUROPA έχει ισχύ για δύο (2) χρόνια, ενώ η Εταιρεία διατηρεί κάθε δικαίωμα ανάκλησής του εάν το κρίνει σκόπιμο.


 

Γιατί να επιλέξω συστήματα αλουμινίου EUROPA ;

Γιατί να επιλέξω συστήματα αλουμινίου EUROPA ;

Τα Συστήματα EUROPA καλύπτουν όλες τις κατασκευαστικές ανάγκες κουφωμάτων μιας κατοικίας και προσφέρονται σε διάφορους τύπους: Συρόμενα χωνευτά ή επάλληλα, ανοιγόμενα, τοξωτά, προβαλλόμενα, ανακλινόμενα, περιστρεφόμενα, ανασυρόμενα, πτυσσόμενα, αίθρια, πατζούρια, ρολά, σήτες κλπ. Τόσο τα ανοιγόμενα και τα συρόμενα, όσο και τα πτυσσόμενα Συστήματα EUROPA, προσφέρονται και με Θερμοδιακοπή (μέσω ρητίνης ή πολυαμιδίου). Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων (αποχρώσεις RΑL, INOX, ξύλου κλπ.) που ικανοποιούν κάθε γούστο, καθώς και σε διάφορους τύπους βαφής. Η ταινία γνησιότητας που είναι τοποθετημένη στα προφίλ αλουμινίου EUROPA, εγγυάται την ποιότητα της επιλογής σας και χρησιμοποιείται για την προστασία των κουφωμάτων από τυχόν φθορές κατά τη μεταφορά και τοποθέτησή τους.


 

Πως να αναγνωρίσετε τα συστήματα αλουμινίου EUROPA ;

Πως να αναγνωρίσετε τα συστήματα αλουμινίου EUROPA ;

Όλα τα Συστήματα Αλουμινίου EUROPA φέρουν ειδική αυτοκόλλητη ταινία γνησιότητας EUROPA που είναι τοποθετημένη στα προφίλ αλουμινίου, εγγυάται την ξεχωριστή ποιότητα της επιλογής σας και χρησιμοποιείται για την προστασία των κουφωμάτων από τυχόν φθορές κατά τη μεταφορά και τοποθέτησή τους.

Επιπλέον, πάνω στα προφίλ και σε ένα κρυφό σημείο υπάρχει η ένδειξη EUROPA, μοναδική απόδειξη αυθεντικότητας των Συστημάτων της Εταιρείας.

-Προσοχή! Η ταινία γνησιότητας EUROPA πρέπει να υπάρχει σε όλα τα κουφώματα που σας έχουν τοποθετήσει ακόμα και στα ρολά αλουμινίου και τις σήτες.

-Ζητάτε πάντα, στα παραστατικά παραλαβής να αναγράφεται η συγκεκριμένη σειρά αλουμινίων EUROPA που σας έχει τοποθετηθεί

*Μετά το πέρας όλων των οικοδομικών εργασιών, η ταινία γνησιότητας EUROPA πρέπει να αφαιρείται, για να απολαύσετε την εικόνα ενός τέλειου κουφώματος.

 

Χρήσιμες συμβούλες για την συντήρηση των κουφωμάτων

Χρήσιμες συμβούλες για την συντήρηση των κουφωμάτων

Τα κουφώματα αλουμινίου δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση. Ωστόσο, ο καθαρισμός κρίνεται αναγκαίος όταν οι επικαθήσεις σκόνης ή άλλων ρύπων είναι εμφανείς στην επιφάνεια των κουφωμάτων και θα πρέπει να γίνεται με νερό και προϊόντα καθαρισμού που έχουν pH μεταξύ 5,5 και 8.

Για τον καθαρισμό αρκεί ένα βρεγμένο μαλακό σφουγγάρι, ενώ το στέγνωμα θα πρέπει να γίνεται με πανί. Το σκληρό σφουγγάρι, το σύρμα ή τα διαλυτικά καθαρισμού πρέπει να αποφεύγονται, γιατί βλάπτουν την επιφάνεια και την εμφάνιση του κουφώματος.

Ειδικά στις βιομηχανικές και παραθαλάσσιες περιοχές, ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται συχνότερα.

Τα λάστιχα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 8 -10 χρόνια για να διατηρείται η άριστη στεγανότητα του κουφώματος.

Μετά το πέρας όλων των οικοδομικών εργασιών, η ταινία γνησιότητας EUROPA πρέπει να αφαιρείται, για να απολαύσετε την εικόνα ενός τέλειου κουφώματος. Για την καλύτερη συντήρηση των κουφωμάτων σας, η EUROPA διαθέτει ειδικό σετ καθαρισμού κουφωμάτων που περιλαμβάνει γαλάκτωμα καθαρισμού των προφίλ και ειδικό πανί, λάδι για μεντεσέδες και μηχανισμούς, καθώς και ειδικό stick με λάδι για την συντήρηση των ελαστικών.

 

Αλουμίνιο και Ανακύκλωση

Αλουμίνιο και Ανακύκλωση

Το αλουμίνιο είναι ιδανικό υλικό για ανακύκλωση γιατί:

 • Επιτρέπει τον εύκολο και οικονομικό διαχωρισμό και διαλογή του

 • Η ανακύκλωση του αλουμινίου μπορεί να επαναλαμβάνεται συνεχώς

 • Για την παραγωγή του μετάλλου που προέρχεται από την επαναχύτευση μεταχειρισμένων προϊόντων και απορριμάτων από αλουμίνιο απαιτείται μόνον το 5% της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή πρωτόχυτου μετάλλου, δηλαδή εκείνου που παράγεται από τον βωξίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι: Πάνω από το 1/3 του αλουμινίου που καταναλώνεται στην Ευρώπη για την παραγωγή διαφόρων τελικών προϊόντων προέρχεται από δευτερόχυτο αλουμίνιο (ανακύκλωση).

(Πηγή: E.E.A.)

 

Ποιά είναι τα οφέλη των Θερμο-Ηχομονωτικών συστημάτων αλουμινίου EUROPA ;

Ποιά είναι τα οφέλη των Θερμο-Ηχομονωτικών συστημάτων αλουμινίου EUROPA ;
 • Μείωση ανταλλαγής θερμότητας
  Η μείωση της απώλειας θερμότητας έχει ως συνέπεια, οι εσωτερικές επιφάνειες του κουφώματος να διατηρούνται θερμότερες κατά τη διάρκεια του χειμώνα (π.χ. εξωτερική θερμοκρασία 00C, εσωτερική θερμοκρασία 200C) και δροσερότερες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (π.χ. εξωτερική θερμοκρασία 400C, εσωτερική 200C).
 • Υψηλός δείκτης ηχομόνωσης
  Τα θερμο-ηχομονωτικά Συστήματα Αλουμινίου EUROPA, με υψηλό δείκτη μόνωσης, μειώνουν στο ελάχιστο τον θόρυβο που προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον.
 • Οικονομία στη θέρμανση και την ψύξη
  Η αποτελεσματικότερη θερμομόνωση και αεροστεγανότητα, μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους.
 • Ελαχιστοποίηση του φαινομένου της υγροποίησης
  Τα Θερμο-ηχομονωτικά Συστήματα Αλουμινίου EUROPA ελαχιστοποιούν την παρουσία του φαινομένου των υδρατμών (υγροποιημένου αέρα) στην εσωτερική επιφάνειά τους, όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος. Όταν μόνωση και απόλυτη προστασία αποτελούν προτεραιότητα, αποκτήστε τα Θερμο-ηχομονωτικά Συστήματα Αλουμινίου EUROPA 550, 5500, 600, 10000, S.550 και S.5500 και ξεγνοιάστε από το κρύο, τη ζέστη και το θόρυβο, μια για πάντα!
 

Τι είναι η παραθαλάσσια κλάση SEASIDE CLASS ;

Τι είναι η παραθαλάσσια κλάση SEASIDE CLASS ;

Πρόκειται για μια διαδικασία ενισχυμένης επιφανειακής κατεργασίας που προηγείται της βαφής με σκοπό τη μεγαλύτερη προστασία από τη διάβρωση σε περιβάλλον με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, παραθαλάσσιο ή έντονα μολυσμένο.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου:

 • H SEASIDE CLASS, στα ελληνικά ονομάζεται ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΛΑΣΗ και απονέμεται μετά από έλεγχο, στις εταιρείες που ήδη κατέχουν το πιστοποιητικό QUALICOAT.
 • Η προεργασία αυτή συνίσταται σε αλκαλική και όξινη προσβολή του μετάλλου πριν τη χρωμάτωση και τη βαφή των διατομών αλουμινίου, με σκοπό τη μεγαλύτερη προστασία από τη διάβρωση σε ιδιαίτερα επιβαρυμένο περιβάλλον (π.χ. παραθαλάσσιο).
 • Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου απονέμει το πιστοποιητικό QUALICOAT με απαίτηση SEASIDE CLASS - ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΛΑΣΗ, ως επιβεβαίωση ότι το βαφείο έχει τη δυνατότητα να ικανοποιεί τις απαιτήσεις αυτής της προεργασίας.
 

Προτάσεις και Λύσεις για την αντικατάσταση παλαιών κουφώμάτων από την EUROPA

Προτάσεις και Λύσεις για την αντικατάσταση παλαιών κουφώμάτων από την EUROPA

Τα Συστήματα Αλουμινίου EUROPA πρωτοπορούν και στην αντικατάσταση παλιών κουφωμάτων, με σειρές που ικανοποιούν ιδανικά κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση.

 • Ανοιγόμενα ξύλινα κουφώματα με επικαθήμενο ρολό

Προτεινόμενες λύσεις:

EUROPA 500-990 (ειδικά σχεδιασμένα προφίλ)

EUROPA 5000-990 (με κανάλι φτερό)

EUROPA 550-990 (με κανάλι φτερό)

 • Χωνευτά κουφώματα (Τζαμιλίκι - Πατζούρι ή Τζαμιλίκι - Σήτα - Πατζούρι)

Προτεινόμενες λύσεις:

EUROPA 2000 (για παλαιά συστήματα Α.Τ. 150)

EUROPA 100 (για παλαιά συστήματα Α.Τ. 700 ή και 150))

EUROPA 600 (για παλαιά συστήματα Α.Τ. 150)

 • Επάλληλα κουφώματα

Προτεινόμενες λύσεις:

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα Συρόμενα, καθώς και τα Ανοιγόμενα Συστήματα EUROPA.

 • Aνοιγόμενα κουφώματα

Προτεινόμενες λύσεις:

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα Ανοιγόμενα Συστήματα EUROPA με ή και χωρίς ενσωματωμένη κάσα, καθώς και όλα τα Συρόμενα Συστήματα EUROPA.

 • Συνδυασμοί κουφωμάτων με Ρολά 990 και Σήτα 880

Όλα τα επάλληλα και ανοιγόμενα κουφώματα EUROPA μπορούν να συνεργαστούν τέλεια με τα ρολά EUROPA 990 και τη Σήτα EUROPA 880.


 

danakas nafplio europaΝ & Α Ι. ΝΤΑΝΑΚΑΣ Ο.Ε.

 • Περιοχή Βακούφια, Αγ. Ανδριανός (χάρτης)
 • Τηλ. 2752097181
 • Κιν. 6944 758882

Κοινωνική Δικτύωση